Termeni și conditii

Acest site respectă prevederile OUG nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, ale Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor, precum și alte dispoziții ce se regăsesc în legislația românească sau comunitară privitoare la contractele încheiate la distanță.

Utilizarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor și serviciilor prezentate pe site-ul www.PhoneGuard.ro implică acceptarea acestor termeni și condiții și au valoare de contract legal intre părți. 

www.PhoneGuard.ro este proprietate a MOBILE MANIA S.R.L., persoană juridică de naționalitate româna, având sediul social în Municipiul Suceava, Bld. George Enescu 16G, Bl. 16G, Et.4, Ap.26, Jud. Suceava, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J33/933/2004, cod unic de înregistrare fiscală 16756575.

 • Contract la distanță:

Orice contract încheiat între vânzător și cumpărător în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a vânzătorului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

 • Site:

Domeniul www.PhoneGuard.ro și toate subdomeniile acestuia.

 • Vânzător:

Mobile Mania S.R.L. sau orice partener afiliat acestuia.

 • Cumpărător:

Persoană fizică sau juridică, precum și orice altă entitate juridică ce își înregistrează un cont în vederea achiziționării produselor puse la dispoziție prin intermediul site-ului administrat de Mobile Mania S.R.L. și care obține acces la conținutul site-ului prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Mobile Mania S.R.L. (telefonic, electronic etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent intre Mobile Mania S.R.L. și aceasta, acord încheiat în urma înregistrării unui cont pe domeniul www.PhoneGuard.ro.

 • Cont:

Secțiunea din site compusă din adresa de e-mail și parola aferentă acesteia, ce permite cumpărătorului transmiterea comenzii și care conține informații despre cumpărător și istoricul cumpărătorului în site (date cont, cupoane și credit, comenzi, facturi, retururi/garanții etc.).

 • Bunuri și servicii (produse):

Orice valoare economică sau formă de muncă, inclusiv documentele și serviciile menționate în comandă, furnizate de către vânzător cumpărătorului ca urmare a contractului încheiat.

Toate produsele comercializate pe site-ul www.PhoneGuard.ro sunt produse compatibile, cu excepția produselor unde se specifica explicit în denumirea sau specificațiile produsului originalitatea ("original"/"originală"). Toate produsele comercializate pe site-ul www.PhoneGuard.ro sunt în conformitate cu legislația în vigoare și corespund normelor și standardelor de conformitate cu care acestea au fost create.

Fotografiile produselor prezentate sunt conforme cu realitatea și au caracter informativ. Datorită tehnicilor de editare sau a setărilor terminalului cu care se realizează accesarea site-ului www.PhoneGuard.rouneori, nuanța reală a produsului poate diferi ușor de imaginea de prezentare. În imagini pot fi prezentate accesorii care nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Toate fotografiile prezentate pot sa nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor.

 • Comandă:

Un document electronic cu rolul de modalitate de comunicare între vânzător și cumpărător, prin care cumpărătorul transmite vânzătorului cererea de a contracta o tranzacție, prin care cumpărătorul va obține bunuri și/sau servicii din partea vânzătorului. Atunci când cumpărătorul a lansat comanda, acesta recunoaște în mod explicit că aceasta comandă implică obligația de a o plăti.
Utilizatorul poate comanda de pe site doar produsele puse la dispoziție de vânzător și disponibile pe stoc. Vânzătorul poate modifica oricând numărul de produse disponibile și cantitatea fiecărui produs. Atunci când există modificări ale prețului sau stocului unui produs, acestea sunt actualizate de vânzător la un interval optim de timp. Aceste informații vor fi reamintite sau prezentate pentru prima dată cumpărătorului în confirmarea telefonică a comenzii de către vânzător, dacă nu au fost reactualizate la timp pe site-ul www.PhoneGuard.ro.

Prin finalizarea comenzii, cumpărătorul își exprimă acordul ca vânzătorul să întocmească o factură conform datelor de identificare pe care acesta le deține la momentul plasării comenzii. Factura va fi comunicată cumpărătorului prin e-mail, la adresa menționată de către cumpărător în contul său sau la finalizarea comenzii. La solicitarea expresă a cumpărătorului, vânzătorul va comunica factura și în format tipărit, odată cu bunurile și serviciile comandate.

Cumpărătorul are obligația de a-și actualiza datele din contul săuori de ori este cazul, vânzătorul neavând nicio răspundere pentru o eventuală completare greșită ori de ori este cazul  a datelor de facturare cauzată de lipsa de diligență a cumpărătorului.

Oricine poate accesa site-ul și lansa o comandă, dar în cazul unor cumpărători care au mai cumpărat de pe www.PhoneGuard.ro, iar plata nu a fost conformă cu condițiile site-ului din motive imputabile cumpărătorului, vânzătorul își rezervă dreptul de a limita modalitățile de plată ale cumpărătorului respectiv. În caz de nelămuriri, cumpărătorul respectiv poate intra în contact cu noi la numărul de telefon afișat la datele de contact sau prin e-mail (contact@phoneguard.ro).

 • Prețul și modalități de plată:

Suma de bani plătită de cumpărător în schimbul căreia vânzătorul transmite dreptul de proprietate asupra unui bun sau prestează un serviciu în folosul cumpărătorului și comunicată acestuia prin intermediul site-ului la momentul lansării comenzii și afișate în secțiunea "Detalii Comandă"). Eventualele costuri de transport și manipulare sunt comunicate tot la momentul lansării comenzii. Prețul bunurilor și serviciilor puse la dispoziție de vânzător este exprimat în lei (RON) și include T.V.A. Conform legii, toate produsele au în prețul acestora și Taxa de Timbru Verde. În cazul dorinței cumpărătorului de a afla valoarea exactă a acestei taxe sau alte detalii referitoare la ea, acesta poate contacta vânzătorul pentru furnizarea informațiilor dorite.

În cazul în care cumpărătorul folosește metode de plată online, vânzătorul și procesatorul de plăți agreat de către acesta nu percep taxe suplimentare pentru procesarea tranzacției. Vânzătorul nu este responsabil pentru nici un fel de cost cost adițional adăugat la valoarea tranzacției de către emitentul cardului cu care cumpărătorul efectuează plata online.

Produsele comandate se livrează în toată țara, prin metoda de transport și de plată aleasă de către cumpărător la momentul efectuării comenzii. Produsele vor fi ambalate corespunzător, sigilate, precum și asigurate pe toată durata transportului, până în momentul recepției coletului de către cumpărător.

Proprietatea asupra produselor va fi transferată în momentul recepției, după efectuarea plății din partea cumpărătorului în locația indicată în comandă. Recepția se consideră efectuată la momentul semnării de primire a documentului de transport furnizat de către curier.

Informații suplimentare asupra tarifelor de livrare se regăsesc în secțiunea Politica de Livrare din cadrul site-ului.

Cumpărătorul este obligat ca, pentru desfășurarea cat mai rapidă a livrării bunurilor, la momentul lansării comenzii, să ofere toate informațiile cerute în câmpurile obligatorii pentru o comunicare eficientă și pentru ca ambele parți sa își poată îndeplini obligațiile.

 • Exercitarea dreptului de retragere:

Incepand cu 16.01.2019 returnarea produselor achizitionate de pe site-ul nostru este gratuita. Inlocuirea unui produs achizitionat de pe site-ul nostru cu un altul presupune achitarea taxei de transport pentru expedierea noului produs conform taxelor de curierat valabile in site la momentul inlocuirii.

Ca persoana fizică, aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, în termen de 14 zile fără a fi nevoit sa justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevazute de lege. În situația în care cumpărătorul persoana fizică își exercită dreptul de retragere, va recomandăm completarea formularul tipizat Formular de Retur.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua încheierii contractului sau de la data la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor, iar în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de cumpărător printr-o singură comandă de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului produs. Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient sa trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă va gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a va permite sa examinați produsul asa cum ați face-o într-un magazin fizic, nu pentru a va oferi 14 zile calendaristice de utilizare gratuita. Nu vom accepta returnarea unor produse asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate sau care au fost deteriorate în utilizare: urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice sau electrice. De asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt însoțite de toate accesoriile cu care au fost expediate. Dacă produsele comandate au fost însoțite de eventuale cadouri, returnarea produselor presupune și returnarea acestor cadouri.

Produsele returnate trebuie sa fie însoțite de o copie după factura de achiziție.

Cumpărătorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.

Consecințele retragerii:

Dacă va retrageți din contractul la distantă, vom rambursa orice sumă de bani pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării către dumneavoastră a comenzii fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, cu condiția recepționării produselor returnate de către dumneavoastră. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare. În orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Consumatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultata din vânzarea produsului ca produs second-hand. Dacă clientul nu este de acord cu această taxa, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauză se aplica conform Ordonanței de urgentă nr. 34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distantă. În cazul în care produsul returnat nu mai este eligibil pentru a fi repus în vânzare (atât în varianta de produs nou sau în varianta de produs second hand), ne rezervăm dreptul de a refuza cererea de retur și vom reexpedia produsul către cumpărător, pe cheltuiala acestuia.

Important: Nu vom accepta returnarea produselor prin expedierea de colete cu plata ramburs.

Produse cu reguli speciale referitor la dreptul de retragere și garanție:

Pe site-ul www.PhoneGuard.ro sunt comercializate produse al căror montaj necesită cunoștințe tehnice (de exemplu produse din categoria “Folii”). Astfel de produse vor fi semnalizate pe instrucțiunile de utilizare prezente pe ambalaj cu notificarea “Se recomanda montarea într-un service specializat”.

Pentru acest tip de produse, va recomandăm a apela la serviciile unei unități specializate (atelier de reparații). În situația în care unitatea respectivă constată la montaj, o lipsă de conformitate a produsului, aceasta va elibera un bon de service, sau certificat de constatare (ștampilat și însoțit de bon fiscal), ce va atesta operațiunea efectuată precum și defectul constatat.

Dacă sunteți în situația de a returna un astfel de produs, va rugam sa ne transmiteți fie prin Formularul de Retur fie prin e-mail o copie sau fotografie clară a acestui certificat de constatare.

 • Garanție și conformitate:

Toate Produsele comercializate pe site-ul www.PhoneGuard.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Garanția legala de conformitate a produsului este de 2 ani. Garanția comercială a produsului, afișată în secțiunea "Informații" a fiecărui produs în parte, poate varia.

Termenul de garanție legală de conformitate, în cazul produselor a căror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, se reduce la această perioadă.

Se consideră că un produs este în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare. dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) produsul corespunde descrierii făcute de vânzător și are aceleași calități ca și produsele pe care vânzătorul le-a prezentat ca mostra sau model;

b) produsul corespunde oricărui scop specificat, solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului și acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;

c) produsul corespunde scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip;

d) produsul prezintă parametrii de calitate și performante normale, la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului și declarațiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.

Prezumția lipsei de conformitate:

Prezumția lipsei de conformitate presupune considerarea produsului ca fiind lipsit de calitate și performantă încă de la achiziționare. Astfel, orice lipsă de conformitate apărută într-un termen de 6 luni de la data livrării produsului se considerată a fi existat la momentul livrării.

Pentru a opera prezumția lipsei de conformitate este necesar ca vânzătorul sa fie informat despre aceasta în termen de 2 luni de la data la care consumatorul a constatat-o, dar până la împlinirea termenului de 6 luni de la data livrării produsului.

În afara termenului de 6 luni, consumatorul poate uza de termenul de 2 luni în care trebuie sa informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate (termen care curge de la data la care consumatorul a constatat neconformitatea), până la împlinirea termenului de 2 ani. În acest caz, consumatorul trebuie să dovedească faptul ca produsul a fost lipsit de conformitate la predare. În situația în care consumatorul nu anunță vânzătorul în cadrul acestui termen, acesta nu va mai putea solicita remedierea lipsei de conformitate.

În cadrul prezumției lipsei de conformitate obligația de a dovedi ca produsul nu a fost lipsit de conformitate la predare aparține vânzătorului și nu consumatorului. Această regula este valabilă doar în cadrul termenului de 6 luni de la data livrării produsului.

Prezumția lipsei de conformitate nu poate fi invocată atunci când:

a) este incompatibilă cu natura produsului (această situație intervine, în general, în cazul produselor a căror durata de viata este mai mica de 6 luni);

b) este incompatibilă cu natura lipsei de conformitate: lipsa de conformitate este provocată de utilizarea incorectă a produsului de către consumator sau de uzura normală a produsului.

Pentru orice defect constatat în urma cumpărării unui produs de pe site-ul www.PhoneGuard.ro , cumpărătorul poate solicita conform HG 665/1995 (Art. 5, 6) repararea sau înlocuirea produsului defect. Aceasta se va face în urma prezentării produsului de către cumpărător și a constatării de către un reprezentant al Mobile Mania S.R.L. a defectului reclamat. Pentru unele produse comercializate, lipsa de conformitate poate fi constatată prin punerea la dispoziție către Mobile Mania S.R.L. de materiale ce fac dovada lipsei de conformitate (fotografii, înregistrări video etc.).

Perioada maximă de timp în care problemele legate de garanție sunt soluționate este de 15 zile calendaristice.

Garanția oferită clientului încetează:

a) atunci când se constată de către personalul autorizat al Mobile Mania S.R.L. încercarea de modificare a proprietăților materialelor și componentelor din care este fabricat obiectul, dar și la schimbarea destinației specificate a obiectului;

b) atunci când garanția oferita de către firma își încheie termenul de valabilitate.

c) atunci când beneficiarul, în urma nerespectării instrucțiunilor de utilizare și aplicare a produselor le provoacă daune ce pot sa provoace inutilizarea acestora în condițiile specificate.

Nu fac obiectul garanției alte produse decât cele achiziționate de reclamant, produse ce nu apar în certificatul de garanție sau în factura/bonul fiscal de achiziție.

 • Răspunderea contractuală:

Nerespectarea obligațiilor asumate de către vânzător după lansarea comenzii, precum și nerespectarea drepturilor cumpărătorului născute după livrarea produselor, atrage răspunderea vânzătorului în condițiile legii.

Valoarea maximă a obligațiilor Mobile Mania S.R.L. față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare, este valoarea sumelor încasate de vânzător de la clientul respectiv.
Nerespectarea termenilor și condițiilor de către cumpărătorii înregistrați pe site atrage răspunderea acestora pentru eventualele prejudicii cauzate altor cumpărători, vânzătorului sau partenerilor acestuia, în condițiile legii.

Orice tentativă de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului www.PhoneGuard.ro sau de a afecta performantele serverului pe care acesta rulează va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor www.PhoneGuard.ro și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

 • Conciliere amiabilă:

Orice litigiu apărut între clienți și Mobile Mania S.R.L. va fi rezolvat în prima faza pe cale amiabilă. În cazul problemelor apărute pe parcursul comenzii, probleme ce nu pot fi rezolvate pe site sau cu ajutorul persoanei cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu consultantul nostru pe astfel de probleme, Atănăsoaie Vasile-Alin, la telefon 0744662804 sau la următoarea adresă de e-mail: alin.atanasoaie@phoneguard.ro

 • Litigii și legea aplicabilă:

În situațiile în care litigiile dintre vânzător și cumpărător nu pot fi rezolvate pe cale amiabilă, acestea se vor soluționa de către instantele judecătorești din Municipiul Suceava. 

Toate raporturile intre Mobile Mania S.R.L. și cumpărători intra sub incidența legii romane.

 • Conținutul site-ului reprezintă:

Toate informațiile de pe site care, prin utilizarea unui echipament electronic, pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate.

Conținutul oricărui e-mail care, prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, este trimis cumpărătorilor de către vânzător.

Orice informație furnizată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al vânzătorului cumpărătorului, conform cu informațiile de contactare, specificate sau nu de către acesta.

Date despre vânzător sau alte date privilegiate ale acestuia.

Informații legate de bunurile și/sau serviciile și/sau tarifele practicate de vânzător în mod uzual, în diferite perioade.

Informații legate de bunurile și/sau serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, în diferite perioade.

 • Oferte Speciale (Promoții):

Acțiunea prin care, în scop comercial, vânzătorul pune la dispoziție un număr limitat de bunuri și/sau servicii cu stoc predefinit, în perioade limitate de timp, stabilite în mod prealabil de către vânzător. Vânzătorul își stabilieste singur regulamentele promoțiilor și a concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu. De promoții beneficiază doar acele comenzi care respecta întocmai regulile afișate pe site. De asemenea promoțiile se aplica doar comenzilor care sunt înregistrate în site în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Mobile Mania S.R.L. nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabila.

 • Rating:

Modalitate de exprimare a nivelului de satisfacție a unui cumpărător în raport cu un produs. Nivelul de satisfacție poate fi exprimat prin sistemul de rating al stelelor se exprima prin intermediul stelelor, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea (nivel nesatisfăcător), la cinci stele (pragul maxim de satisfacție).

 • Comentariu:

Observație sau apreciere cu scop critic înregistrată de către cumpărător în secțiunea de comentarii aferenta fiecărui produs.

 • Newsletter:

Mod periodic de publicare a informațiilor de către vânzător prin e-mail sau orice alt mijloc de postă electronică asupra bunurilor și/sau serviciilor oferite de vânzător.

 • Taxa de timbru verde:

Sumă de bani plătită de producători care sa acopere costuri de colectare, reutilizare și reciclare a echipamentelor electronice.

 • Drepturi de autor:

Mobile Mania S.R.L. și/sau asociații/partenerii/furnizorii săi are drepturi de autor asupra întregului conținut al site-ului www.PhoneGuard.ro. Acesta nu poate fi copiat sau folosit fără acordul proprietarului. Conținutul site-ului www.PhoneGuard.ro este aparat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor.
Este permisă reproducerea conținutului site-ului doar în anumite situații precum: utilizarea de scurte citate în analize, comentarii sau critică; reprezentarea ei în instituțiile de învățământ exclusiv cu scopuri specifice, cat timp accesul este gratuit; utilizarea conținutului în scopul publicității excluzând orice utilizare comercială.
Nu este permisă transmiterea sau distribuirea către terțe persoane, cât și alterarea sau modificarea informațiilor în alt sens decât cel intenționat de www.PhoneGuard.ro. Conținutul poate fi transferat sau distribuit numai în scopuri personale, nu și comerciale.
Utilizarea conținutului site-ului în alte scopuri decât cele personale poate fi acordat unei persoane numai printr-un acord specific și valid, acesta putând accesa și utiliza numai informații delimitate în acord și numai pe perioada de timp la care au convenit parțile.

 • Schimbarea termenilor și condițiilor:

Mobile Mania S.R.L. își rezervă dreptul de a face modificări sau actualizări privind termenii și condițiile utilizării site-ului www.PhoneGuard.ro, fără o notificare prealabilă și fără a preciza motivele aflate la baza acestor schimbări. Utilizatorul www.PhoneGuard.ro are obligația de a verifica în mod regulat termenii și condițiile de utilizare. În cazul în care nu este de acord cu modificările aduse acestora de către Mobile Mania SRLva înceta utilizarea site-ului. Dacă utilizatorul continuă să folosească site-ul, se consideră că este de acord cu modificările efectuate.

 • Dispoziții finale:

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, valabilitatea celorlalte clauze nu va fi afectată. În momentul efectuării unei comenzi online, cumpărătorul declară că a luat la cunoștință și este întru totul de acord cu termenii și condițiile menționate mai sus.